Thuiswerken ...

Thuiswerken ...


“We maken grappen, we klagen, we uiten onze bezorgdheid, we tonen begrip en onbegrip, we waarderen de inzet van mensen die werken in de zorgsector, we zien ook verbinding ontstaan, medemenselijkheid komt in bloei ... allemaal in deze tijd van de Corona crisis. Maar we hebben historie geschreven ... anno 2020 heeft de mensheid in de wereld gevochten om toiletpapier, laat dit even tot je doordringen wanneer deze crisis over is en het onbegrip voor vluchtelingen die vechten om leven weer volop in de belangstelling staat!” Dit is een bericht wat ik gisteren op mijn privé pagina op Facebook heb gepost.  

De chaos in de supermarkten over toiletpapier en kort daarna alle spotprenten waarin de waanzin werd uitgemeten. Nog maar niet te spreken over de sneuneuzen die in deze kwestie de overheid en vooral onze Premier door de slijk halen. Zeker je hoeft het niet met alles eens te zijn, maar vraag je ook eens af of jij thuis dagelijks iedereen in jouw gezin tevreden kan houden. Kun jij dat ook voor 17,4 miljoen mensen?  Het is net zo logisch als voor een kok: "er is nooit een kok gevonden, die koken kon naar alle monden!" 

In de horeca branche is het stil, de zaken zijn gesloten. Ook de scholen zijn nu dicht en het onderwijzend personeel en leerlingen thuis. Andere bedrijven uit andere branches hebben ook maatregelen getroffen en aan thuiswerken wordt massaal gehoor gegeven. Het is in het begin wennen, zeker als ook de kinderen thuis zijn. Voor de één is het een verplichte qualitytime met het gezin, voor de ander een verplichte me-time … hoe dan ook het is misschien niet ideaal en vraagt deze situatie om je aan te passen. Wellicht is het ook nu ook tijd om even bij verschillende dingen stil te staan, vallen je nu pas dingen op omdat je nu andere dingen ervaart. Wees er bewust van… je hebt nu ook de tijd om te realiseren hoe jij op veranderende situaties reageert. Ga er mee aan de slag… welke positieve wending kun jij eraan geven? 

 

Het hamsteren maakt wel duidelijk dat de ernst van het Corona-virus is doorgedrongen. In ons land is (gelukkig) nog geen sprake van een totale lockdown zoals in Italië, Portugal, Spanje en Frankrijk. Of het te voorkomen is weet ik niet, wat ik wel weet, is dat het feit dat wij officieel te maken hebben met een pandemie! Nu ben ik zeer gevoelig voor woorden, zowel in spraak als op schrift, maar het woord pandemie wordt niet argeloos gebruikt. Het maakt me niet angstig, maar maakt me wel alert. Het nieuws over Corona hou ik bij op juist de buitenlandse media, en dan ook nog alleen van journalisten die ik volg. Uit ervaring weet ik hoeveel informatie wordt geschrapt door de hoofdredactie waardoor zaken uit verband worden getrokken. Wie mij kent, weet hoezeer ik geïnteresseerd ben in geopolitiek, en daarom heb ik mezelf aangeleerd het nieuws niet meteen voor waar aan te nemen. Daarmee zeg ik niet dat ik eigenwijs ben, maar eerder zo objectief mogelijk wil zijn. Ondertussen zien wij in de landen om ons heen mooie positieve ontwikkelingen ontstaan. Het naar elkaar omkijken en zorgen voor elkaar. In diverse berichten op mijn timeline op Facebook zie ik initiatieven ontstaan om je zelf op te geven om voor anderen iets te doen. De totale lockdown zoals in Italië en in Spanje steunen de mensen elkaar door gezamenlijk te zingen en te applaudisseren voor het personeel in de zorg … mooie momenten die nu massaal over diverse social media worden gedeeld

Mijn dag om voor de Indische senioren hapjes te maken is ook tot nader bericht afgelast. Heel begrijpelijk! In de afgelopen weken ben ik druk geweest met de drukkerij voor het uitgeven van mijn boek en ideeën te ontwikkelen om een boekpresentatie te organiseren. Die heb ik nu maar even tot plan B benoemd, en ideeën om op een creatieve manier dit op te lossen is nu een ware puzzel geworden. Hoe? Waar? Wat? Wanneer? Allemaal zaken die aandacht verdienen. De deuren van de serre zijn behangen met vellen papier omdat ik graag gebruik maak van mindmap. Gisteren heb ik foto’s op de nieuwe website van Boost Yourself 2020 toegevoegd, een initiatief die ik samen met mijn zakelijke partner Marieke van Deursen heb opgepakt. Die website is vandaag online gegaan! Op de website van SylSoulFood heb ik de Verwenpakketten bijgewerkt. Neem gerust een kijkje. Allemaal leuke,  positieve ontwikkelingen waardoor het even geleden is dat ik een blogpost plaatste. Anderen hebben het wat lastiger, dat besef ik me maar al te goed. Afspraken worden afgezegd, vele bijeenkomsten afgelast… heel begrijpelijk en noodzakelijk. Twee vriendinnen van mij zijn thans in zelfquarantaine beland.  

Het nieuws houdt ons feitelijk op de hoogte met allerminst prettige berichten. Hoe breng je daar nu verandering in? Wat is er nodig om toch te kunnen bijdragen om een stukje te ontzorgen? Hoe kan ik nu op een positieve bijdrage doen? Een vraag die me al het hele weekend heeft bezig gehouden. Tijdens de Kerstdagen heb ik een gratis hulplijn geopend waar mensen mijn hulp konden inroepen als het misging in de keuken. Heeft dat nu wel zin vraag ik me af en ondertussen spoken er vele ideeën door mijn hoofd. Wat kan ik als SylSoulFood voor je doen:

  • Ik maak tijd en kan een klankbord voor je zijn door gebruik te maken van een videocall of te appen voor wie behoefte heeft aan een luisterend oor;
  • Ik maak tijd en kan met kennis, ervaring en mijn creatieve geest jou proberen te inspireren met waar je nu tegenaan loopt in de ontwikkelingen van offline naar online jouw diensten en producten aan te bieden;
  • Ik maak tijd en kan met mijn kennis en ervaring jou helpen met het schrijven van teksten wanneer je even vastloopt;
  • Ik maak tijd en kan met mijn passie voor koken jou adviseren wanneer jij vooruit wilt plannen om gezond en lekker eten voor het hele gezin te maken zodat jij onbezorgd toch naar je werk kunt gaan.

 

Laat het me maar weten of ik iets voor je kan betekenen. Een positieve draai geven aan deze onaangename situatie begint immers bij jezelf. Zoals Johan Cruijff het mooi zei: “Elk nadeel heb z’n voordeel!”  Maar grootmeester Cruijff wordt in dit context overtroffen door een 5-jarig meisje Liv.  Nicoline zat bij mij in de groep en heeft een praktijk voor coaching van ouders en kinderen. Zij plaatste deze quote:  

Liv 5 jaar: "Ik wou dat het corona-virus een 'verliefde virus' was!" 
Ik vraag haar enkel..."omdat?" 
En Liv straalt: "omdat aaaaaaallllleeeee mensen dan lief en verliefd zijn en overal liefde is"!  

Laat dat even tot je doordringen… de logica van een kind is zo puur en zuiver! Ik word er blij van …

 

16.03.2020

Wil jij een berichtje krijgen als ik een nieuwe blogpost heb?

Laat dan hieronder je naam en email adres achter.